Groep 1/2 B

​'Assalamoe Aleykoem'

Beste ouders,

Welkom in groep 1/2 B.

Het is zover. De kinderen mogen eindelijk starten op de 'grote school'. Heel spannend, maar ook een schooljaar met veel nieuwe dingen staat ze te wachten. Het eerste schooljaar op de basisschool.

Nadat de ouders hun kind hebben ingeschreven, deelt onze intern begeleider de leerling in, groep 1/2 B. Ruim een maand van tevoren neem ik contact op met de ouders waarvan de kinderen in groep 1B zullen starten. We maken dan een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek doen we belangrijke informatie over de leerling op. Vervolgens mogen de leerlingen drie keer proefdraaien in de groep, zodat ze alvast aan de hele dagen op school, nieuwe juf en de klasgenoten kunnen wennen. Tot slot is het dan zover; ze kunnen starten op de basisschool!

In groep 1 focussen we ons vooral op het spelend leren binnen het thema van die periode, dit gebeurt voornamelijk in de hoeken en met de ontwikkelingsmaterialen. Activiteiten in de kring worden ook spelenderwijs en met gebruik van materiaal aangeboden. Denk hierbij aan taalactiviteiten, vergroten van de woordenschat, rekenactiviteiten en vergroten van rekenwoordenschat. Ook besteden we aandacht aan lessen in Engels en Vreedzame School. Ook deze activiteiten worden middels een spel en/of een rollenspel aangeboden. Daarnaast hechten we ook waarde aan het ontwikkelen van de fijne motoriek. Denk hierbij aan de juiste pengreep, prikken, plakken en gebruik van schaar. Voor een kleuter van 4 jaar is zo'n schoolweek dus best intensief. Ter alle tijde heeft een leerling de ruimte om zichzelf te ontwikkeling, te ontplooien en worden wie zij willen zijn.

Naast de schoolse zaken organiseren wij per thema ook een uitje, dat bij het thema hoort. Op deze manier prikkelen we meerdere zintuigen wat voor een hoger leerrendement zorgt bij de leerlingen.

Wij gaan samen met de leerlingen van groep 1/2 B een spetterend jaar van maken.

Met vriendelijke groet,

Juf Denise & Sümeyye